Midye Börek

Felaket

New member
Midye Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet yufka (20 adet börek için)
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
İç sosu için;

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Manzarası başka, lezzeti farklı olağanüstü bir börek. ???? katiyen denemenizi öneririm.

  1. İç harcı için soğan ve kıymayı tuz ile karabiberi de ekleyerek hayli az sıvı yağda kavur.
  2. Her bir yufkayı 4 eşit modüle keserek üçgen yufkalar elde et.
  3. Sıvıyağ, un ve sirke ile hazırladığın iç sostan üçgen yufkanın her yerine sür.
  4. Akabinde sivri ucu ile üstteki kısmı katlayarak fiyonk elde et.
  5. daha sonra fiyongun iki kulağını birleştirerek, üst kısmına kıymalı harçtan koy. Sararak midye halini ver.
  6. Yufkaların tümü bittikten daha sonra üzerlerine karıştırdığın yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımından sür.
  7. Evvelce ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişir. Afiyet olsun.
Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst