Felaket
New member
Ev Üretimi Sütlü Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket toz maya
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Not EkleTarifi Yazdır
- Gelelim tarife tuz, şeker, ılık su ve sütü maya ile derin bir hamur yoğurma kabında buluşturuyoruz.
- böyle ben on dakika mayanın faal olması için bekliyorum.
- Bekleme müddetinden daha sonra yavaş yavaş unu kaba ek etmeye başlıyorum un ile bir arada tuzu da ek edip ele yapışmayan bir kıvam alana kadar un ekleyerek devam ediyoruz.
- Bu noktada hamurun elinizi bırakması elinize yapışmaması gerekiyor.
- Hamur elinizi bıraktığı an un ölçüsü kâfi demektir.
- Ardından hamuru mayası gelmesi için bezle örterek dinlenmeye bırakıyorum.
- Mayası gelen hamurdan 600 gramlık bezeler alıp ( hassas terazi ile ölçüyorum) rulo biçiminde getiriyorum yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- En son bıçak ile üzerine çizik atıp fırça ile üzerine yalnızca su sürüyorum.
- 250 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika altlı üstlü pişiriyorum.
- Pişirme mühleti fırınlara gire değişkenlik gösterebilir üzeri ve altı kızarınca fırından alabilirsiniz.
- Kahvaltılarda dilim dilim kızartıp afiyetle yiyebilirsiniz hakikaten konutta yapılan ekmek satın almaya bakılırsa fazlaca daha bereketli oluyor. Herkese afiyet olsun ????????????.