Mesken İmali Kruvasan

Felaket

New member
Konut İmali Kruvasan Tanımı İçin Materyaller

  • 1 buçuk su bardağı ılık süt
  • 1 paket maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağından biraz eksik un
  • (3 bardaktan daha sonra dikkatli ekleyin hamur ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur olmalı)
Yağlamak için;

  • 180 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı yahut margarin
Ortası için;

  • Beyaz peynir ve nutella
Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı pekmez
Mesken Üretimi Kruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Süt ve şeker yoğurma kabına alınır maya eklenip karıştırılır .
  2. 5-10 dakika bekletilip mayanın etkin hale gelmesi sağlanır .Köpükleri kabaracaktır.
  3. Un ve tuz eği ile bir arada hamur yoğurulur .
  4. 3 buçuk bardak un eklendikten daha sonra ele yapışmayan bir hamur olacaktır güzelce yoğurun.
  5. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın .
  6. Mayalanan hamuru 1- 2 yemek kaşığı un dökülmüş tezgahı alıp toparlanana kadar tekrar yoğurun .
  7. Tezgaha aldığım unla birlikte toplamda 3 buçuk bardaktan 2 kaşık fazla un kullandım yani 4 su bardağından biraz eksik olmuş oluyor unun kalitesinden ve markasından ölçü değişebilir dikkatli olun.
  8. Hamuru 8 eşit bezeye ayırın ,her bezeyi güzelce yuvarlayın.
  9. Birinci bezeden başlayarak unlanmış tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın her yerini çokça yağlayın .
  10. Başka gibisi de açıp yağlayarak bütün hamurları üst üste koyun en sonuncu üzerini yağlamayın.
  11. Üzerini streçleyip 45 dakika buzdolabında bekletin.
  12. Mühlet sonunda hamuru unlanmış tezgahta alın.
  13. Üzerine un serperek fazla bastırmadan oklava yahut merdane ile hamuru 16 eşit modüle bölün.
  14. Sigara böreği yapar üzere geniş kısımlarına yavaşça bastırarak açın ve orta kısmından birer çentik açın.
  15. İç harcını koyup sarın ,tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı ve pekmez karışımdan sürün( tepsi mayası yaptırmayın).
  16. Isıtılmış 220 derece alt üst ayar fırında evvel 10 dakika daha sonra 190 derece indirip tekrar bir 10 dakika daha nar üzere oluncaya kadar pişirin, 10-15 dakika daha sonra servise hazırdır.
Mesken Üretimi Kruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst