Felaket
New member
Konut İmali Kruvasan Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 buçuk su bardağı ılık süt
- 1 paket maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağından biraz eksik un
- (3 bardaktan daha sonra dikkatli ekleyin hamur ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur olmalı)
- 180 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı yahut margarin
- Beyaz peynir ve nutella
- 2 yumurta sarısı
- 2 çay kaşığı pekmez
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt ve şeker yoğurma kabına alınır maya eklenip karıştırılır .
- 5-10 dakika bekletilip mayanın etkin hale gelmesi sağlanır .Köpükleri kabaracaktır.
- Un ve tuz eği ile bir arada hamur yoğurulur .
- 3 buçuk bardak un eklendikten daha sonra ele yapışmayan bir hamur olacaktır güzelce yoğurun.
- Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın .
- Mayalanan hamuru 1- 2 yemek kaşığı un dökülmüş tezgahı alıp toparlanana kadar tekrar yoğurun .
- Tezgaha aldığım unla birlikte toplamda 3 buçuk bardaktan 2 kaşık fazla un kullandım yani 4 su bardağından biraz eksik olmuş oluyor unun kalitesinden ve markasından ölçü değişebilir dikkatli olun.
- Hamuru 8 eşit bezeye ayırın ,her bezeyi güzelce yuvarlayın.
- Birinci bezeden başlayarak unlanmış tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın her yerini çokça yağlayın .
- Başka gibisi de açıp yağlayarak bütün hamurları üst üste koyun en sonuncu üzerini yağlamayın.
- Üzerini streçleyip 45 dakika buzdolabında bekletin.
- Mühlet sonunda hamuru unlanmış tezgahta alın.
- Üzerine un serperek fazla bastırmadan oklava yahut merdane ile hamuru 16 eşit modüle bölün.
- Sigara böreği yapar üzere geniş kısımlarına yavaşça bastırarak açın ve orta kısmından birer çentik açın.
- İç harcını koyup sarın ,tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı ve pekmez karışımdan sürün( tepsi mayası yaptırmayın).
- Isıtılmış 220 derece alt üst ayar fırında evvel 10 dakika daha sonra 190 derece indirip tekrar bir 10 dakika daha nar üzere oluncaya kadar pişirin, 10-15 dakika daha sonra servise hazırdır.