Mayasız Pişi Tanımı (Kabartma Tozuyla Kolay Pişi)

Felaket

New member
Mayasız Pişi Tanımı (Kabartma Tozuyla Kolay Pişi) İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tepeleme tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı dolu dolu un
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Mayasız Pişi Tanımı (Kabartma Tozuyla Kolay Pişi) Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuzu bir kaba alalım.
  2. daha sonra içerisine un ve kabartma tozunu ekleyelim (Unu ayarlı bir biçimde ekleyelim)
  3. Güzelce hamurumuzu yoğuralım ele yapışmayacak bir hamur olacak.
  4. 15 dakika yoğurduğumuz pişi hamurumuzu dinlendirelim.
  5. Hamuru 2 eşit modüle bölelim.
  6. İlk hamuru tezgaha biraz un dökelim ve açalım.
  7. Kare kare olacak biçimde keselim.
  8. Tavayı ocağa alalım içerisine yağımızı ekleyelim ve pişilerimizi kızartmaya başlayalım.
  9. Kızaran pişilerimizi tabağa alalım. Afiyet olsun. ????.
Not: Mutlaka yağ çekmeyen bir tanım. Çok çabuk oluyor. İster kahvaltıda ister konuk geldiğinde çayın yanına hazır edebileceğiniz pratik bir tanım????.

Mayasız Pişi Tanımı (Kabartma Tozuyla Kolay Pişi) Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst