Mayasız Peynirli 10 Dakika Poğaçası (Buzluk Poğaçası)

Felaket

New member
Mayasız Peynirli 10 Dakika Poğaçası (Buzluk Poğaçası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt (250ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üstüne)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5- 4 su bardağı un
İçine:

  • 200 gram peynir
  • Çeyrek demet dere otu
Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam
Mayasız Peynirli 10 Dakika Poğaçası (Buzluk Poğaçası) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kaseye yoğurt, yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yumurta (bir adedinin sarısını ayırın), sirke, kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
  2. Üzerine tuz ve elenerek denetimli biçimde un eklenir ve 5 dakika yoğrulur.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alınır ve yuvarlanır.
  4. Yuvarlanan hamura elle bastırılır ve çay tabağı büyüklüğünde genişletilir.
  5. İçine peynir doldurulur. Kenarları ortaya getirilerek birleştirilir ve tekrar yuvarlanır.
  6. 4. Yuvarlanan hamurlar yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam dökülür.
  8. Önceden ısıtılan 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun ?.
Not: buzluk için kullanmak isteyenler pişirdikten daha sonra buzluğa koyabilir. Tüketirken oda sıcaklığına gelmesini bekleyip tüketebilirsiniz.

Mayasız Peynirli 10 Dakika Poğaçası (Buzluk Poğaçası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst