Mayasız Dereotlu Pastane Yöntemi Poğaça Tanımı

Felaket

New member
Mayasız Dereotlu Pastane Tarzı Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta akı
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz (hafifçe dolu)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
İçine:

  • 1 kase beyaz peynir
Üzerine:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Kullanılan su bardağı 200ml
  • Kullanılan çay bardağı 125ml
Mayasız Dereotlu Pastane Yordamı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Gereçlerin tamamını karıştırma kabına alalım.
  2. Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Yalnızca gereçler bütünleşene kadar yoğurmanız kâfi, lütfen çok fazla yoğurmayınız.
  3. Hamurdan küçük kesimler koparıp evvel yuvarlayalım.
  4. daha sonra üzerine biraz bastırıp ortasına peynir koyalım.
  5. Kenarından kaldırıp ikiye katlayalım ve uçlarını parmaklarınızla sıkıştıralım.
  6. Form verdikten daha sonra tepsiye dizelim.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  8. Akabinde önce ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 30 dakikada pişiyor. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Tanımın ayrıntılı görüntüsünü aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz.


Mayasız Dereotlu Pastane Adabı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst