Mayalı Biberli Ekmek

Felaket

New member
Mayalı Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un
Üzeri için:

  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı susam
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Sıvı yağ
Mayalı Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sütü ve suyu cezvede ılıtalım.
  2. Yoğurma kabına alıp içine kuru mayayı, toz şekeri ve tuzu katıp karıştıralım.
  3. Unu azar azar denetimli ek edip yoğuralım ve üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyelim.
  4. Kuru soğanı fazlaca küçük doğrayalım. İçine sıvı yağ koyup ocağın üstüne alalım.
  5. Salçaları katıp karıştıralım yavaşça kavurup. Susamı kekiği pulbiberi ek edip ocağın altını söndürelim.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
  7. Hamurdan kesim kopartıp yuvarlayalım ve elimizle bastıralım.
  8. Üzerine salçalı soğandan sürüp ısıtılmış fırına verelim.
  9. Kızarıncaya kadar pişirelim.
  10. Mis üzere biberli ekmeklerimiz hazır.Benim ölçümden 26 adet biberli ekmek çıktı yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Mayalı Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst