Mantı

Felaket

New member
Mantı Tanımı İçin Materyaller

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 büyük rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Pişirmek için;

  • 2 lt su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;

  • 100 gram eritilmiş margarin
  • Bir kase sarımsaklı yahut sarımsaksız yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir kabın içerisine tuz, yumurta, ılık suyu ve unu göz sonucu koyarak ele yapışmayan yavaşça sert bir hamur elde edin.
  2. Hamuru yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru iki bezeye bölün. 10 dakika daha dinlendirin.
  3. Bir kabın içerisine rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı, tuzu, kıymayı, karabiber ve kırmızı pul biberi koyup elinizle yoğurun.
  4. Birinci bezemizi alıp açalım. Ne kalın ne epey ince olacak biçimde açalım.
  5. Bir bıçak ile evvel düz daha sonra yan kesin. Yani kare biçimler çıkacak biçimde keselim.
  6. Mantının iç harcından her bir kare için yarım çay kaşığı kadar içten koyalım.
  7. Ve mantıların hepsinin ağzını kapatalım.
  8. Bir tencereye tuz ve 2 lt suyu koyun, ocağa alalım ve kaynayınca mantıları içine dökelim.
  9. Mantılar pişince kevgir ile suyunu süzüp borcama alalım.
  10. Bir tavada margarini eritin ve mantıların üzerine döküp karıştırın.
  11. Tabaklara servis edin ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve pulbiber serpin.
Afiyet olsun.

Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst