Mamata Banerjee’nin Kalküta’daki Baskınların Ardından Kanıt Yerleştirme Saldırısı

YaratıcıKalem

Active member
Mamata Banerjee, “Herhangi bir patlayıcı yerleştirmediğinizin garantisi nasıl olabilir” dedi.

Kalküta:

Bengal Başbakanı Mamata Banerjee, Pazartesi günü Kalküta’daki İcra Müdürlüğü baskınları nedeniyle Merkezi kurumlara sert tepki gösterdi. Trinamool, merkezi kurumların BJP’nin emriyle hareket ettiğini iddia ediyor.

“Evimiz her gün işkenceyle karşı karşıya. Dün de bütün gece. Kimse bana söylemedi. Bunu avukattan öğrendim. Hiçbir ima yoktu. Çocuk (Abhishek Banerjee) dünden yalnızca önceki gün geri döndü. Aniden geldiler. Sabah altıda yola çıktıklarına dair haber aldım.” dedi Mamata Banerjee, Pazartesi günü Kalküta’da en az üç yerde gerçekleştirilen İcra Müdürlüğü baskınlarına atıfta bulunarak.

Başbakan, Kalküta’daki Durga Puja kutlamaları öncesinde hükümet yetkilileri, puja komiteleri ve polis memurlarının yıllık toplantısında konuşuyordu.

BJP liderliğindeki Merkezi hükümetin en güçlü eleştirmenlerinden biri olan Başbakan, Merkezi kurumlar tarafından soruşturmayla karşı karşıya kalan Muhalefet liderlerini her zaman destekledi. Daha önce Merkezi kurumların Muhalefete karşı kullanılmasının BJP’nin oy almasına yardımcı olmayacağını bile söylemişti.

Bayan Banerjee’nin yeğeni, partinin kıdemli lideri Abhishek Banerjee ve aile üyeleri, iddia edilen bir kömür kaçakçılığı dolandırıcılığıyla bağlantılı olarak Merkezi teşkilatların taraması altında. Kendisi ve eşi Merkez Soruşturma Bürosu tarafından sorguya çekildi.

“Diyelim ki evime biri geliyor. Ya da evinize polis gönderiyorum. Kanun ne diyor? Arama izni olması lazım. Neden geldiklerini evdekilere bildirecekler. Baskın varsa diğer İnsanlar da evde olmak istiyor” dedi.

Merkezi kurumları yasa dışı faaliyetlerle suçlayarak, “Kilitleri kırıp giriyorlar. Hiçbir bilgi yok. Bazı yerlerde kilitleri kırıp giriyorlar. Evde biri yoksa ev kapalıysa… Birisi olsa bile.” Çay yapmak için evden atıyorlar. Girdikten sonra da görgü tanığı yok” dedi.

Başbakan ayrıca bu tür ziyaretlerin güvenlik boyutuna da dikkat çekti. “Herhangi bir patlayıcı yerleştirmediğinizin… Eve silah yerleştirmediğinizin… Bir kutuda milyonlarca rupi taşımadığınızın garantisi nasıl olabilir?” dedi.

Merkezi “yasadışı siyasi kan davası” ile suçlayan Erdoğan, “Ülkeyi bu şekilde yönetemezsiniz. Biz bağımsız bir ülkenin vatandaşlarıyız. Başbakan yurt dışına çıktığında herkesi yanına almakla övünüyor. Bir de Muhalefetin yönettiğine bakın” dedi. Bizi karıncalar gibi ısırıyorlar.”

İcra Müdürlüğü, hükümet tarafından işletilen ve devlet destekli okullardaki atamalarda usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturmasıyla bağlantılı olarak Pazartesi günü New Alipore, Joka ve Thakurpukur’daki Leaps and Bounds Private Limited ofislerinde arama yapmıştı.

ED’ye göre Mayıs ayında ED tarafından tutuklanan Sujay Krishna Bhadra’nın Leaps and Bounds ile birlikte ayrıldığı iddia ediliyor. Davaya sunulan suçlamada ajans, Bhadra’nın şirketin CEO’su olduğunu ve aylık 75.000 Rupi maaş aldığını iddia etti.