Mamata Banerjee, Ashwini Vaishnaw’ın Odisha Kazası Üzerindeki Anlaşmazlığı

YaratıcıKalem

Active member
Ashwini Vaishnaw, kurtarma çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Balasore:

Birlik Demiryolları Bakanı Ashwini Vaishnaw ve Batı Bengal Başbakanı Mamata Banerjee Cumartesi günü erken saatlerde Odisha tren kazasındaki ölüm sayısı konusunda, tartışmaları kameraya kaydedilirken aynı fikirde değildi.

Mamata Banerjee medyayla etkileşim halindeyken yanında duran Bay Vaishnaw, ölü sayısının 500’e kadar çıkabileceğini öne sürdüğünde onu düzeltmeye çalıştı.

“500 olabileceğini duydum” diyen kadın, üç bojide kurtarma çalışmasının tamamlanmadığını da sözlerine ekledi.

Bay Vaishnaw, kurtarma çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

#KOL SAATİ | Bugün erken saatlerde, WB CM Mamata Banerjee ve Demiryolları Bakanı Ashwini Vaishnaw ölü sayısı konusunda fikir ayrılığına düştü. Mamata Banerjee, “500’e kadar çıkabileceğini duydum” derken Vaishnaw, “eyalet hükümeti verilerine göre 238” dedi.

Hindistan Demiryolları’na göre, ölü sayısı #OdishaTren Trajedisi dır-dir… pic.twitter.com/3DDYQQ63AC

— ANI (@ANI) 3 Haziran 2023
Kurtarma çalışmasının tamamlanmasından sonra ölüm sayısının ne olduğunu sordu. Bay Vaishnaw, iki yolcu treni ve bir yük treninin karıştığı kazada 238 kişinin öldüğünü yanıtladı ve rakamın eyalet hükümetinin verilerine göre olduğunu ekledi.

Ancak Mamata Banerjee, sendika bakanı tarafından verilen ölü sayısı rakamının Cuma günü olduğu konusunda ısrar etti.

“Dündü. Dünden 238 olduğuna dair bilgi aldık… Sorunun ne olduğunu birlikte konuşabiliriz” dedi.

Hindistan Demiryolları’na göre, Odisha tren faciasında ölü sayısı 288 olurken, 747 kişi yaralandı ve 56 kişi ağır yaralandı.

Eski bir Demiryolları bakanı olan Trinamool Kongre lideri, kazadan dolayı acı çektiğini ve şok olduğunu ve uygun bir soruşturma yapılması gerektiğini söyledi. Kazaya karışan iki yolcu treni, Bengal’deki istasyonlara bağlı.

Mamata Banerjee, Demiryollarının “özel olarak ele alınması” gerektiğini söyledi. Demiryollarının ayrı bir bütçesi olduğunu söyledi ve “koordinasyon boşluğu” olduğunu iddia etti.

“Demiryolları bizim evladımız gibidir. Ben de Demiryolları ailesinin bir ferdiyim.”

Birlik Eğitim Bakanı Dharmendra Pradhan da Vaishnaw ile birlikte hazır bulundu.

Daha sonra Bay Vaishnaw, Mamata Banerjee ile olan anlaşmazlığı önemsiz göstermeye çalıştı ve bunun siyaset yapma zamanı değil, restorasyonun hızla gerçekleştiğini görme zamanı olduğunu söyledi.

Mamata Banerjee’nin ölüm sayısı konusunda kendisiyle aynı fikirde olup olmadığı sorulduğunda, “Tam şeffaflık istiyoruz, siyaset yapma zamanı değil, restorasyonun bir an önce gerçekleşmesini sağlamaya odaklanma zamanı” dedi.

Mamata Banerjee, Cumartesi günü Balasore’a ulaştı. Günün erken saatlerinde olayı “21. yüzyılın en büyük demiryolu kazası” olarak nitelendirmişti.

“Coromandel en iyi ekspres trenlerden biri. Üç kez Demiryolu Bakanı oldum. Gördüğüm kadarıyla bu 21. yüzyılın en büyük demiryolu kazası. Bu tür durumlar Demiryolları emniyet komisyonuna intikal ettiriliyor ve onlar araştırıp rapor veriyorlar. Trende çarpışma önleyici cihaz yoktu bildiğim kadarıyla.Cihaz trende olsaydı bu olmazdı.Ölenler geri getirilemez ama şimdi işimiz kurtarma operasyonu ve normale döndürme ,” dedi Başbakan Banerjee

Trajediyle ilgili ön rapora göre, üç yollu kazaya Bengaluru-Howrah Süper Hızlı Ekspresi, Coromandel Ekspresi ve Balasore ilçesindeki Bahanaga Bazar İstasyonunda üç ayrı raydaki yük treni karıştı. Cuma akşamı meydana gelen kazada bu iki trene ait 17 vagonun raydan çıkarak ağır hasar gördüğünü belirtmişti.

Bay Vaishnaw daha önce kazayla ilgili üst düzey bir soruşturma yürütüleceğini söylemişti. Demiryolu Emniyet Komiserinin bağımsız soruşturma yapacağını söyledi.

()