Mahlepli Poğaça

Felaket

New member
Mahlepli Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta birinin sarısı üzerine
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı zirveli margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un dikkatli ekleyin (Yaklaşık 5 6 su bardağı)
Üzeri için;

  • Çörek otu susam
Mahlepli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Süt ve suyu ılık olarak yoğurma kabına alıp, üzerine şekeri mayayı ek karıştıralım.
  2. Un hariç tüm gereçleri koyup, tekrar karıştıralım unu dikkatli ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz ele yapışmayan hamuru mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde modüllere ayırıp, beze yapalım.
  4. Tepsiye dizip, 10 dakika kadar mayalanmasını bekleyip, üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörekotunu serpelim.
  5. 190 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.
Mahlepli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst