Felaket
New member
Lor Peynirli Dızmana Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
????????Afiyet olsun ????????.
Lor Peynirli Dızmana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 su bardağı su
- 2 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı instant maya
- 1 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
- 250 gram lor peyniri
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- Çörek otu
- Susam
- 1 fiske tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza ılık su ,süt, şekeri alıp karıştıralım.
- Tuz ,sıvı yağ ve yumurta aklarını ek edip karıştıralım.
- Mayayı ekleyin, unu azar azar ek ederek yavaşça ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini streçleyip 1 saat mayalandıralım.
- Un serpilmiş tezgah üzerine alıp toparlayalım.
- Cevizden biraz büyük bezelere ayıralım.
- hafifçe unlayarak bezeleri sırasıyla tamamlayalım.
- Bezeyi elimize alalım yavaşça açıp ortasına lor peyniri koyalım ve yuvarlayarak kapatalım.
- Kapattığımız kısım altta kalıcak biçimde yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
- Hepsini birebir biçimde hazırlayalım.
- Hazırladığımız bezelerin üzerine parmak ucuyla sıvı yağ sürerek bastıralım.
- 15 -20 dakika tepsi mayası yapalım.
- Üzerine sosunu hazırlayalım. Yumurta,yoğurt, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırın.Hazırladığımız sosu üzerine dökelim.
- Çörek otu serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim ????.
????????Afiyet olsun ????????.
Lor Peynirli Dızmana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı