Lokmalık Küçük Pizza

Felaket

New member
Lokmalık Küçük Pizza Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı un
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • 1 kaç damla su
Üzeri için:

  • Sucuk
  • Kapya biber
  • Çarliston biber
  • Siyah-yeşil zeytin
  • Kaşar
Lokmalık Küçük Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yoğurma kabına süt, su, sıvı yağ, şeker ve mayayı alarak karıştıralım, unu ve tuzu ekleyip yoğuralım.
  2. Ele yapışmayan bir hamur olacak, 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayası gelen hamuru tezgaha alalım ve epeyce kalın olmayacak biçimde açalım ve su bardağı yardımı ile daire biçiminde keselim.
  4. Kalan hamuru tekrar açabilirsiniz yada tavada lavaş olarakta pişirebilirsiniz.
  5. Pizzaların üzerine fırça ile sostan sürüp kaşar hariç öteki materyalleri koyun. Pişmeye yakın kaşarları pizzalara paylaştırın.
  6. 180 derece fırında yaklaşık 20-25 pişirin.
Lokmalık Küçük Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst