Lezzetli Çörek

Felaket

New member
Lezzetli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 gram teremyağ
  • 2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı mahlep
  • Un
Üzerine;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Susam
Lezzetli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bütün gereçlerin oda sıcaklığında olması lazım. Öncelikle süt, şeker ve mayayı karıştırın etkinleşmesini bekleyin.
  2. 5 dakika kadar daha sonra mahlep,tuz, sıvı yağ ve teremyağı ekleyelim karıştıralım.
  3. Ununu yavaşça ekleyelim şekerli bir hamur olduğu için epey ele yapışacaktır yeterlice yoğuralım ve sert bir hamur olmasın dikkat edelim .
  4. 1 saat üzerini kapatıp dinlenmeye bırakalım ???? güzelce mayalansın.
  5. daha sonra istediğimiz üzere form verelim ,ben ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayıp uzunca iki ucunu birleştirdim b harfi üzere.
  6. Üzerine yumurta sarısı, yoğurt, pekmez, sıvı yağ karışımını sürelim .
  7. Bolca susam serpelim .
  8. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim ????.
Lezzetli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst