Felaket
New member
Leopar Desenli Poğaçalar Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya yahut yaş maya
- 6 su bardağı un
- Yarım su bardağı pirinç unu
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- Beyaz peynir (İsteğe bağlı sadede edebilirsiniz)
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için; un hariç başka gereçleri bir kapta uygunca çırpalım unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim mayalanması için üzerini kapatıp, bir saat bekletelim.
- Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp içerisine peynir koyup kapatıp yuvarlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı biçimde dizeleyip, bu materyallerle benim 15 adet poğaçalarım çıktı.
- Sos için; materyalleri bir kapta güzelce çırpalım sizden ricam duru olmasın orta yoğunlukta bir sos alacak aksi biçimde poğaçaların üzerinden akıp sarfiyat leopar desen olmaz sosu.
- Sürmedilk evvel poğaçaların üzerinden hafifçeçe bastıralım ve sosumuzu kaşıkla üzerine çokça döküp, sürelim.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirip, fırın derecesini 180 düşürüp, altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.