Lavaşta Pizza

Felaket

New member
Lavaşta Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet lavaş (Şeker ilavesiz)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • 3 parmak kalınlığında sucuk
  • 3 yemek kaşığı konserve mısır
  • 2 yeşil biber
  • Yarım kırmızı biber
  • 3 çeri domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 tutam kekik
  • 1 çimdik tuz
Lavaşta Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Biberleri ince ince doğrayıp, bir tavada epeyce az zeytinyağı ile kısık ateşte yumuşamasını sağlayın.
  2. Biberleri tavadan aldıktan daha sonra domatesleri de dilimleyip, gerili önlü 1 er dakika pişirin.
  3. Dilimlediğiniz sucukları da çiğ durumu gidene kadar pişirin.
  4. Bir kapta 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı biber salçası, bir tutam kekiği ve tuzu karıştırın.
  5. Yeni bir tavaya zeytinyağını fırça sayesinde sürüp lavaşı yerleştirdikten daha sonra salçalı karışımını fırça ile lavaşın her yerine dağıtın.
  6. Üzerine kaşar peyniri ve öteki materyalleri ekleyip kısık ateşte 5 dk kapağı kapalı bir biçimde pişirin. Afiyet olsunn
    🙂
    Pizza yemek isteyip de hamurunu tüketmek istemeyenler için alternatif bir tanım.
Lavaşta Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst