Lavaş

Felaket

New member
Lavaş Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Süt, su, yoğurt karıştırılır.
  2. İçine mayası tuzu koyulur.
  3. Sıvıyağ ek edilir.
  4. Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. 40-50 dk mayalandırılır.
  6. Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde bezelere bölünür.
  7. Oklava ve un yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde hamur açılır.
  8. Elektrikli ocakta yahut ocak üzerinde tavada gerili önlü çevrilerek pişirilir.Lavaşlar paketlenerek dondurucuda saklanabilir.Kayseri yağlanması, tantuni, lavaş dürüm üzere pek fazlaca tanımda kullanılabilir.
Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst