Lavaş

Felaket

New member
Lavaş Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz)
Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tüm gereçler yoğurma kabında karıştırılır ve yavaş yavaş aldığı kadar un eklenir. Yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  2. Dinlendirilmeden yani mayalanmaya bırakmadan bezelere ayrılıp açılıp yağsız tavada yahut sacta önlü gerili pişirilir.Bu ölçülerden yaklaşık 15 tane çıkmıştı. Ancak sizin yapacağınız boyuta göre değişir tabi :)).
Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst