Felaket
New member
Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için
- 3 su bardağı un
- 1 adet instant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet domates
- 1-2 dış sarımsak
- 300 gram kıyma
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı isot
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu derin bir kaba alın çukur açıp bir paket mayayı içine boşaltalım üstüne 2 tatlı kaşığı şeker 2 su bardağı ılık su ekleyelim.
- 5 dakika mayalanmasını bekleyip 1 tatlı kaşığı tuz ile bir arada yoğuralım şayet suyu kâfi şayet olmazsa göz sonucu biraz daha ekleyebiliriz.
- İçinin hazırlanmasi:İnce ince kıydığımız soğanları ince ince kıydığımız domateslerle karıştırarak sarımsak kıyma tuz ve isotu da ekleyelim hamurumuz mayalanana kadar ağzını streç sinemayla kapatıp dolapta bekletirim.
- Hamurumuz mayalandıktan daha sonra 6 yahut 8 adet beze halinde bir tablaya yahut bankonun üstüne alalım.
- Az bir un serperek hamurumuzu dilediğimiz kalınlıkta açalım.
- 6 yahut 8 top yaptığımız iç harcımıza her bir açılmış hamurumuzun üstüne yayıp fırına atalım.
- Fırın ayarı 180 santigrat derece olmalıdır.
- 15-20 dakikada pişecek lahmacunlarımız servise hazır afiyet olsun.