Lahmacun İçi Tanımı (Urfa Usulü)

Felaket

New member
Lahmacun İçi Tanımı (Urfa Usulü) İçin Gereçler

  • 750 gram kıyma eti
  • 4-5 büyük uzunluk soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı isot
  • Karabiber
  • 4 yahut 5 domates
  • 3 biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Lahmacun İçi Tanımı (Urfa Usulü) Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle soğanı robottan çekip acılığı gitsin diye suda yıkayalım ve yıkadıktan daha sonra soğanları fasla suyunu da sıkıp kaba alalım.
  2. daha sonra domates biber ve maydanozu da robottan geçirelim.
  3. daha sonra soğanın üzerine kıyma etini ve baharatı ve suyunu da kattıktan daha sonra güzelce yoğurup robottan geçirdiğimiz domates harcımızı üzerine döküp karıştıralım ve en son zeytinyağında katıp yoğuralım lahmacun içimiz hazır. Afiyet olsun ????.
Lahmacun İçi Tanımı (Urfa Usulü) Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst