Lahmacun (Birebir Tutan Mükemmel Bir Tarif)

Felaket

New member
Lahmacun (Birebir Tutan Şahane Bir Tarif) Tanımı İçin Gereçler

İç Harcı İçin;

  • 1 adet soğan (Küçükse 2)
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 500 gr kıyma
  • Kırmızı toz biber ,pul biber,karabiber ,kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • Ceviz (İsteğe bağlı)
Hamuru için;

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım maya
  • Yaklaşık 1kg un dikkatli ekleyelim
Lahmacun (Birebir Tutan Kusursuz Bir Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Lahmacunumuzun iç harcı için soğanı, yeşil ve kırmızı biberi rondodan geçirelim.
  2. Dörde böldüğümüz domatesi, sarımsağı, salçayı ve maydanozu da ekleyerek tekrar rondodan geçirelim.
  3. Rondodan geçirdiğimiz materyalleri derin bir kap içerisine alalım.
  4. Üzerine kıymayı, baharatları ve tuzu da ek ederek tüm gereçleri elimizle güzelce karıştıralım.
  5. Hazırladığımız harcımızın üzerini streçleyerek buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  6. Harcımız dinlenirken bizde hamurumuzu hazırlayalım.
  7. Yoğurma kabımıza suyu,mayayı,yoğurt,şeker ve tuzu ekleyelim ve karıştıralım çabucak sonrasında yavaşça ununu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  8. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurma sürecine devam edelim.
  9. Hazır olan hamurumuzun üzerini de streçle yahut bir kapakla kapatalım Yarım saat kadar mayalansın.
  10. Dinlenen hamurumuzu eşit büyüklükte bezelere bölelim.
  11. Teker teker açalım.
  12. Hazırladığımız harcı güzelce üzerine sürüp teker teker tıpkı süreci yaparak pişirelim.
  13. Lahmacunların pişirme mühletleri kısa olduğu için biri pişerken ötekini hazırlarsanız sizin için daha kolay olacaktır.
    Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????
Lahmacun (Birebir Tutan Olağanüstü Bir Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst