Felaket
New member
Kuşbaşılı Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 5-5,5 su bardağı un
- 500 gr kuşbaşı eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu yoğuralım uygun bir kaba şeker ,tuz ,maya ve ılık suyu alalım güzelce çırpalım.
- Ardından yavaşça unu muzu ekleyelim ve bir kenara bırakalım mayalansın.
- Şimdi de iç harcımızı yapalım.Ben kuşbaşılı yaptım isterseniz kıymalı yahut patatesli rastgele malzemeyi de de yapabilirsiniz.
- Ettimi küçük biçimde doğradım ve tencerenin içine alıp biraz da su ekleyip haşlamaya bıraktım. Suyunu çekmeye yakın soğanı ve baharatlarını ek ettim yeterlice kavurdum ocağın altını kapattım.
- Mayalanan hamurumuzu serptiğimiz tezgaha alalım ve yinedan yoğurarak toparlayalım ve beze haline getirelim ortalama 15 kesim cıktı.
- İlk bezimizi alalım oklava sayesinde açalım uzunlamasına.
- İçine iç malzemeyi ekleyelim üstüne de kaşar peynirini ve kapatalım bu kapattığımız kısım alt tarafa gelecek tepsiye dizerken.
- Üstüne de yumurta sarısını ekleyin.
- 200°’de ortalama 15 20 dakika kadar pişirin. Artık denilecektir afiyet olsun ????.