Kunal Kamra şaka sırasında, film yapımcısı kendi çilesini hatırlıyor

YaratıcıKalem

Active member
Yeni Delhi:

Film yapımcısı Hansal Mehta bugün başbakan yardımcısı Eknath Shinde'ye şakasını hedefleyen komedyen Kumal Kamra'yı desteklemek için. X'teki bir yazıda, Bay Mehta 25 yıl önce bir olayı hatırladı, dedi ki, bölünmemiş Shiv Sena tarafından filmlerinden birinde zararsız bir çizgi üzerinde hedeflendiğini söyledi.

Bay Kamra, hafta sonu boyunca büyük bir tartışmaya yol açtı ve başbakan yardımcısı, oteldeki bir performans sırasında, 'Dil'e Pagal Hai' filminden bir Hintçe şarkısının parodisi ile “hain” (Gaddar) olarak atıfta bulundu. Shiv Sena'yı bölen ve Uddhav Thackeray liderliğindeki hükümeti aşağı çeken 2022 isyanı için tüm şeydi.

Shiv Sena tutuklanmasını istedi ve taraftarlar ve parti üyeleri, gösterinin yapıldığı “Unictinental Mumbai” ofisinin ofisini tahrip etti. Shiv Sena (Eknath Shinde Faction) Lider Sanjay Nirupam bugün komedyeni “thrash” ile tehdit ediyor.

Vandalizm için Sena üyelerine karşı kendisine karşı bir polis davası açıldı.

Hansal Mehta bugün daha kötüye gittiğini ve özür dilemeye zorlandığını hatırladı.

“Aynı (sonra bölünmemiş) siyasi partinin loyistleri ofisime girdiler. Onu vandedtiler, fiziksel olarak bana saldırdılar, yüzümü kararttılar ve beni bir ayak ayaklarının ayaklarının ayaklarının ayaklarının ayaklarının ayaklarının ayaklarına düşerek filmimde bir sinema çizgisi-diyalog çizgisine düşmeye zorladılar.”

Mehta, “Bu olay sadece bedenimi çürük değildi. Ruhumu çürüttü. Filmimi köreltti, cesaretimi sessizleştirdi ve geri almak için yıllar süren parçalarımı susturdu.”

Kamra'da olan şey ne yazık ki, Maharashtra için yeni değil. Myelf'i yaşadım.

Yirmi beş yıl önce, aynı (sonra bölünmemiş) siyasi partinin loyistleri ofisime girdi. Vanded, fiziksel olarak bana saldırdılar, yüzümü kararttılar ve beni …

– Hansal Mehta (@mehtahansal) 24 Mart 2025
Gözdağı ve aşağılanmanın “asla haklı gösterilemeyeceğini” iddia etmek “kendimize diyalog, muhalefet ve haysiyet borçluyuz” diye ekledi.

Bay Kamra meydan okurdu, geri çekilmeyi reddetti. X'teki bir yazıda, bugün bu çeteye korkmadığını ve “yatağın altında saklanmayacağını” söyledi. “Bildiğim kadarıyla, liderlerimize ve siyasi sistemimiz olan sirkte eğlenmek yasalara aykırı değil,” diye ekledi.

Görevde hey, “bana karşı yapılan herhangi bir yasal eylem için polis ve mahkemelerle işbirliği yapın” dedi. Aynı zamanda, yasanın 'vandalizmin bir şakaya uygun yanıt olduğuna karar verenlere karşı adil ve eşit olarak konuşlandırılmayacağını' sorguladı.

Benim ifadem – pic.twitter.com/qz6nchicsm

– Kunal Kamra (@kunalkamra88) 24 Mart 2025
Bay Kamra'nın şakası, Shiv Sena'nın iki fraksiyonu birbirini hedefleyen siyasi bir sümüklüsü tetikledi. Bay Shinde liderliğindeki Sena fraksiyonu, komedyenin Başbakan Yardımcısı'nı hedeflemek için Sena UBT fraksiyonu tarafından ödendiğini iddia etti.

Başbakan Devendra Fadnavis, komediye karşı olmasa da, birisinin iyi olmadığını söyledi. “Düşük seviyeli komediyi arayın ve başbakan yardımcısının uygunsuz olması haklı değildir.” Dedi.

“Hey (Eknath Shinde) Maharashtra halkı altında kimin 'gaddar' (hain) olduğunu ve 2024 seçimlerinde kimin olmadığını göstermelidir. İnsanlar Bal Thackeray'ın mirası kim olduğuna karar verdiler,” diye ekledi Fadnavis, komedinin özür dilemesi gerektiğini vurguladı.

Sena UBT lideri ve MLA Aaditya Tacheray “Birinin şarkısına sadece güvensiz bir korkak tepki verecekti” dedi.

Bu nokta, Bay Shinde'nin Kunal Kamra'nın şakasında adlandırılmadığına dikkat çeken Sena (UBT) Milletvekili Priyanka Chadvedi tarafından vuruldu.

“Vandalizmleri onlara zarar verdiğini ve şakada gerçek olduğunu gösteriyor. Bu ne tür bir hoşgörüsüzlük? Bir şeyden hoşlanmıyorsanız, bir polic şikayette bulun” dedi.