Krep

Felaket

New member
Krep Tanımı İçin Malzemeler

Krep karışımı için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Pişirmek için;

  • Ayçiçek yağı
Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir kap içerisine un,yumurta ve sütümüzü belirtilen ölçülerde ekleyip topak kalmayacak biçimde karıştırıyoruz.
  2. Ardından yarım çay bardağı su 1. 5 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve yeniden karışım büsbütün homojen olacak form de karıştırıyoruz. (zeytinyağı isteğe bağlı ancak hoş bir tat katıyor).
  3. Son olarak tavamıza yalnızca az ölçüde ayçiçek yağıyla sıvıyoruz (tüm yüzebir daha değmesi yeterli) ve yüksek ateşte ısıtıp krep karışımını tavaya döküyoruz.
  4. Tavaya döktüğümüz karışımı tüm yüzeye yayıyoruz, evvel önünü daha sonra geriyi pişirip tabağımıza alıyoruz.
Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst