Kozalak Mantı

Felaket

New member
Kozalak Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • Tuz
  • Yağ (Tereyağı da kullanabilirsiniz)
Kozalak Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yufkalarımızı pizza dilimi üzere olacak biçimde 12 eşit modüle bölelim. Bir pipet sayesinde ince rulolar halinde saralım ve açılmaması için su ile ıslatıp kapatalım.
  2. Diğer yandan yemeklik doğradığımız soğanımızı tenceremize yavaşça yağla kavuralım. Üzerine salçamızı, karabiber ve tuzumuzu ek ederek kavurma sürecine devam edelim.
  3. Sardığımız yufka rulolarımızı kızgın yağda kızartalım.
  4. Sosu için yağımızın içerisine salçamızı koyup yavaşça kavurduktan daha sonra su ve tuz ek ederek pişirelim.
  5. Kozalak mantılarımızı servis tabağımıza dizelim. Ortasına kıymalı harcımızı, üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu son olarakta sosumuzu gezdirip servise hazır hale getirelim????????‍????. Afiyet olsun ????.
Kozalak Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst