Kozalak Mantı (Hem Görseli Hem Tadı Efsane Bir O Kadar Da Pratik)

Felaket

New member
Kozalak Mantı (Hem Görseli Hem Tadı Efsane Bir O Kadar Da Pratik) Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet hazır yufka
  • Kızartmak için sıvı yağ
Kıymalı harç için;

  • 200 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 5 yemek kaşığı domates konservesi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Yoğurtlu sos için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
  • Tuz üzeri için maydanoz
Kozalak Mantı (Hem Görseli Hem Tadı Efsane Bir O Kadar Da Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yufkaları tezgaha serip 12 eşit kesime ayırıyoruz kesimleri pipet sayesinde sarıyoruz ve bir kenara alıyoruz.
  2. Kıymalı harcı yapmak için tencereye kıymayı alıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz bir yandanda soğanları ince ince doğrayıp, ekleyelim.
  3. Zeytinyağı biber salçası ve baharatları ek ediyoruz domates konservesini de ek edip, 20 dk pişiriyoruz.
  4. Harcımız hazır olunca kızartma tenceresine sıvı yağ ekleyip, sardığımız yufkaları kızartıyoruz.
  5. Servis tabağına hoş bir biçimde diziyoruz ortasına yoğurt, tuz, ve sarımsak karışımını döküyoruz.
  6. Üzerine de kıymalı harcı ek ediyoruz son olarak da maydanoz ekleyip, servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.
Kozalak Mantı (Hem Görseli Hem Tadı Efsane Bir O Kadar Da Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst