Konutta Mükemmel Pide

Felaket

New member
Konutta Olağanüstü Pide Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3,5 -4 su bardağı un
  • Tuz
  • 1 paket kuru maya
İç gereci

  • 400 gram kıyma
  • Maydanoz
  • 1 kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı yağ
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik (baharatı zevkinize göre ayarlayın)
Meskende Mükemmel Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle hamur için gereçleri karıştırıp yoğuruyoruz. Yumuşak kıvamlı bulunmasına itina gösterelim.
  2. Üzerini streç ile kapatıp yarım saat dinlendirip mayalandırıyoruz.
  3. Bu ortada iç harcını hazırlayalım.Soğanı, biberi ,maydanozu robottan geçirip salça ,yağ ve baharatı kıymayı ekliyoruz.karıştırıp kenarı alıyoruz.
  4. Hamurumuzdan cevizden biraz büyük bezele alıp unla oklava ile açalım.
  5. İçerisine materyalini koyup kayık biçiminde kapatalım kenarları uçları.İsterseniz kenarlarına yumurta sarısı sürebilirsiniz.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip 240 derece yani max. ayarda pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dk da pisiyor. Afiyet olsun.
Konutta Mükemmel Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst