Konutta Lahmacun

Felaket

New member
Evde Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için

  • 500 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet kıl biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Göz sonucu tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Hamuru için

  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
Evde Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğurmak için yoğurma kabına su maya şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım yavaş yavaş un ek ederek yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  2. Hamurları mandalina büyüklüğünde bezelere bölüp üzerini örtelim.
  3. İç harcı için kıymayı yoğurma kabına alalım.
  4. Üzerine yağı baharatları ek edelim.
  5. Sarımsak soğan domates biber maydanozu robottan çekelim. Ve kıymanın üzerine alalım.
  6. Salçayı ek edip yoğuralım.
  7. Önceden hazırladığımız hamurları az un serperek merdane sayesinde açalım.
  8. 2 yemek kaşığı harçtan koyup elimizle yayalım.
  9. Altı en kısa ocakta ağzı kapalı biçimde altı kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Evde Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst