Kongre, Thackeray Takımını Hedef Aldıktan Sonra Sanjay Nirupam'ı 6 Yıl Boyunca İhraç Ediyor

YaratıcıKalem

Active member
Meydan okuyan Bay Nirupam, bir sonraki eylem planını Perşembe günü açıklayacağını söylemişti.


Hızlı gelişmelerin yaşandığı bir günü kapatan Kongre, Maharashtra'nın üst düzey liderlerinden Sanjay Nirupam'ı “parti karşıtı açıklamaları” nedeniyle altı yıl süreyle ihraç etti. Çarşamba günü erken saatlerde, parti onu Lok Sabha seçimlerinin yıldız kampanyacıları listesinden çıkarmıştı ve kaynaklar, eyalet birimi tarafından merkezi liderliğe gönderilmek üzere onun ihraç edilmesine yönelik bir teklifin hazırlandığını söylemişti.

Teklif, Bay Nirupam'ın Kongre'nin HİNDİSTAN müttefiki Shiv Sena (Uddhav Balasaheb Thackeray) ve lideri Uddhav Thackeray'e karşı, Kuzey Batı Mumbai koltuğu da dahil olmak üzere Maharashtra'daki Lok Sabha seçim bölgeleri için bazı adayları açıklamasının ardından bir dizi açıklama yapmasının ardından yapıldı. bildirildiğine göre Kongre lideri tarafından izleniyordu.

Bundan önce, başka bir parti müttefiki olan AAP'nin toplayıcısı Delhi Başbakanı Arvind Kejriwal'in tutuklanmasına ilişkin de açıklamalarda bulunmuştu; bu da Kongre'nin resmi duruşuyla uyumlu değildi.

Çarşamba günü geç saatlerde Bay Nirupam'ın ihraç edildiğini açıklayan Kongre Genel Sekreteri KC Venugopal, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Disiplinsizlik ve parti karşıtı açıklamalara ilişkin şikayetleri dikkate alan Sayın Kongre Başkanı, Shri Sanjay Nirupam'ın partiden bir süreliğine ihraç edilmesini onayladı. derhal geçerli olmak üzere altı yıl.”

Günün erken saatlerinde Maharashtra Kongresi Başkanı Nana Patole, “Onu (Bay Nirupam) yıldız kampanyacılar listesinden çıkardık ve ayrıca yaptığı açıklamalar nedeniyle kendisine karşı disiplin soruşturması başlattık” demişti.

Yıldız kampanyacı olarak görevden alındıktan sonra, meydan okuyan Bay Nirupam Kongre'ye saldırdı ve bir sonraki eylem planını Perşembe günü açıklayacağını söyledi.

Kişisel saldırılar

Maharashtra'da Kongre ve NCP ile Maha Vikas Aghadi ittifakı içinde yer alan Shiv Sena (UBT), 27 Mart'taki Lok Sabha seçimleri için 16 adaydan oluşan listesini açıklamıştı. Listede Amol Kirtikar'ın da adı yer alıyordu – oğul Oturan milletvekilinin Kuzey Batı Mumbai koltuğuna oturması Bay Nirupam'ın tiradına yol açtı.

Lok Sabha olan kıdemli Kongre lideri, “Shiv Sena UBT'nin Mumbai'de beş sandalye almasına bakılırsa, Kongre'yi Mumbai'de gömmeye yönelik bir plan var gibi görünüyor. Görünüşe göre Shiv Sena, Kongre'yi diz çökmeye zorlamak istiyor.” Mumbai Kuzey seçim bölgesinden milletvekili, Rajya Sabha milletvekili ve partinin Mumbai birimi başkanı dedi.

“Kongre liderlerine müdahale etmeleri veya Shiv Sena ile olan ittifakı sonlandırmaları yönünde çağrıda bulunuyorum. Eğer Shiv Sena tek başına savaşabileceğini düşünüyorsa büyük bir hata yapıyor demektir” diye ekledi.

Mevcut Maharashtra Başbakanı Eknath Shinde tarafından tasarlanan Shiv Sena'daki bölünme konusunda Uddhav Thackeray'i araştıran Bay Nirupam, onu “bachi kuchi Shiv Sena pramukh (Shiv Sena'dan geriye kalanların şefi)”.

Kendisi ayrıca, Kovid-19 salgını sırasında göçmen işçilere gıda dağıtımında usulsüzlük yapıldığı iddia edilen 'Khichdi dolandırıcılığına' karıştığını iddia ederek Bay Kirtikar'a da sert çıkıştı.

Bay Nirupam'ın sözlerinin Merkezdeki HİNDİSTAN ittifakının bir parçası olan Maha Vikas Aghadi'nin koltuk paylaşımı sorunlarını artırdığı görüldü.

'Kararı Yarın Açıklanacak'

Yıldız kampanyacılar listesinden çıkarıldıktan sonra Bay Nirupam, Kongre'nin hesaplarının dondurulduğunu ima etti ve kendisini kurtarmak için kırtasiye malzemelerini ve enerjisini kullanması gerektiğini söyledi.

“Bugün parti sona eriyor. Bir sonraki eylem planımı yarın açıklayacağım” başlıklı bir gönderide tweet attı.

Zaman çerçevesi, Kongre'ye Shiv Sena (UBT) ile ittifakı sona erdirme kararı vermesi için bir hafta veren önceki yorumlarına bir göndermeydi.

Bay Nirupam taraf değiştirmeye karar verirse, hem BJP'nin hem de Shiv Sena'nın Eknath Shinde grubunun liderlerinin partilerinde hoş karşılanacağını söylemesi nedeniyle muhtemelen seçim yapmakta zorlanacak.
 
Üst