Felaket
New member
Kolay Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Un
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurumuzu yapalım 2 su bardağı su yumurta ve tuz bir kaba alıp katıştıralım unu ek edip, yoğuralım 10 dakika dinlendirelim.
- Kıymaya minik minik doğradığınız soğanı ek edelim tuz pulbiber karabiber ek edip karıştıralım hamuru 2 beze yapıp, açalım.
- Bir çay bardağıyla açtığımız hamuru keselim içine kıymalı harçtan koyalım, yarım ay halinde kapatalım. daha sonra iki ucunu birleştirelim.
- Bir tencereye suyumuzu koyalım, kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ek edelim.
- sonrasındasında mantıları kaynayan suya ek edelim 10 dakika kaynadıktan daha sonra suyunu süzüp, servis tabağına alalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdunu dökelim, en sonda salçalı sostan döküp, servis yapalım. Deneyeceklere afiyet olsun.