Kolay Mantı

Felaket

New member
Kolay Mantı Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı salça
İç için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 küçük baş kuru soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Kaynatmak için sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle hamurunuzu yoğuralım epey yumuşak olmasın mantı hamuru her vakit az sert olur hamurunuzu yoğurup dinlenmeye bırakılır.
  2. Kıymaya soğanı rendeleyin tuzu biberleri ekleyin karıştırın.
  3. Dinlenen hamurumuz dan bezeler yapalım var ise benimki üzere bir kalıbınız bu hamurdan 6 beze yapılır yoksa büyüklüğü farketmez açıp istenilen büyüklükte kesilir.
  4. İçerisine kıymalı harcı nohut kadar koyalım kapatalım var ise kalıbınız kalıp büyüklüğünde açalım kalıbın üzerine koyalım.
  5. Birinci yufkayı boşluklara kıyma koyalım.
  6. Üzerine tıpkı biçimde yufka açılır.
  7. Üzerine kutup merdane ile üzerinden geçilir mantılar tek tek kalıptan dökülür.
  8. bu türlü tüm mantılar bitince birbirlerine yapışmadın diye un serperek tepsiye alınır.
  9. Büyükçe bir tencerede şu kaynatalım.
  10. İçine bir tatlı kaşığı tuz ekleyip mantılarımızı azar azar haşlayalım fazla değil bir 5 dakika yetiyor.
  11. Süzgeçle mantılarımızı servis tabağına alınır.
  12. Az karıştırarak ılık olması sağlanır.
  13. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim tereyağı eritilir.
  14. İçine birer kaşık salça ve pul biber ekleyin ve mantımızın üzerine döküp servis edebilirsiniz. Afiyetle sıhhatle kalın .
Kolay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst