Kömbe Tanımı

Felaket

New member
Kömbe Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

  • 2 orta uzunluk patates haşlanmış
  • Sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
Üzeri için;

  • Susam
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayalım.
  2. Üzerine yumurta maya süt ek edip harmanlıyoruz.
  3. sonrasındasında aldığı kadar un ekliyoruz toparlanan hamura biraz yağ gezdirip tekrar yoğuruyoruz.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde ediyoruz 20 dk mayalandıralım.
  5. sonrasındasında oklava sayesinde biraz açalım hamurun heryerini sıvı yağlayalım.
  6. 4 de katlayalım.
  7. daha sonra oklavayla yine açıp margarinle yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim ve hamuru tepsiye alıp sıvı yağ sayesinde düzgünce yayalım.
  8. 20 dk tepsi mayası yapalım.
  9. Üzerine yumurta ve yoğurdu sürelim.
  10. Susam serpip fırına verelim 200 drc fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????????.
Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst