Kıymalı Pide

Felaket

New member
Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • ️1 su bardağı ılık su
  • ️1 su bardağı ılık süt
  • ️1 çay bardağı sıvı yağ
  • ️1 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 paket kuru maya
  • ️4,5-5 bardak un
İç harcı için;

  • ️250 gram kıyma
  • ️1 adet soğan
  • ️7-8 adet sivri biber
  • ️1 yemek kaşığı salça
  • ️2 adet domates (rendelenmiş)
  • ️Sıvıyağ
  • ️Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,pulbiber
  • ️1 adet yumurta sarısı
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur için un hariç tüm materyalleri derin bir kaba alın ve bir çırpıcı ile (oldukca karıştırmadan) karıştırın.
  2. daha sonra azar azar unu ek ederek yoğurun ve hamuru top haline getirip üzerini streç ile kapatın yaklaşık 45-60 dakika mayalansın.
  3. Hamur mayalanırken iç harç için tavaya sıvı yağ alın.
  4. Soğanları küp küp doğrayıp kavurun,doğranmış biberleri ekleyin.
  5. Kıymayı da ekleyip kavurduktan daha sonra salça ve domatesi de ek edip karıştırın.
  6. En son baharatları ekleyip altını kapatın.
  7. Hamurun strecini açıp elinizle ortasından bastırarak havasını alın ve yoğurun.
  8. daha sonra istediğiniz uzunluk bezelere ayırın.
  9. Elinizi unlayarak yağlı kağıtlı tepside elinizle daireler yapıp üzerine bardağın ardı ile bastırıp çukurlar oluşturun.
  10. Çukurların içine harcı ekleyin.
  11. Kenarda kalan hamurlara yumurta sarısını sürün.
  12. Önceden ısıtılmış 200 fırında yanları kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun????‍????.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst