Felaket
New member
Kıymalı Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Göz sonucu tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- 1 kase kıyma
- 2 adet soğan
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- Göz sonucu tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- Göz sonucu susam
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sıvı materyalleri yoğurma kabına alalım .
- Üzerin maya ve şekeri koyup karıştıralım .
- ondan sonrasında tuzu ek edelim .
- Üzerine un ek ede ede yoğuralım .
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim .
- Üzerine kapatıp mayalanması için kenara alalım .
- Bu ortada iç harcını hazırlayalım kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar kavuralım .
- Yağı ve küp küp doğradığımız soğanları ek edip kavuralım.
- Baharatları ek edip bi kaç sefer karıştırdıktan daha sonra soğuması için kenara alalım.
- Mayalanan hamuru elimizi yağlayıp mandalina büyüklüğünde bezeleri elde edip elimizle bastırarak açalım .
- 1 yemek kaşığı iç harç koyup d biçimi verelim .
- üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Susam serpelim ve max ayarda denetimli pişirelim ,deneyecek olanlara afiyet olsun.