Kıymalı Pamuk Poğaça Yumuşacık Lezzet

Felaket

New member
Kıymalı Pamuk Poğaça Yumuşacık Lezzet Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta ( akı içine sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gr tereyağı
  • 6 su bardağı un
İçi için;

  • 300-350 gr kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kaşar peyniri (İsteğe bağlı)
Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı pudra şekeri
Kıymalı Pamuk Poğaça Yumuşacık Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ilık sütü yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın 5 dakika bekletin.
  2. Öteki gereçleri de ekleyip karıştırın. Unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
  3. Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
  4. Bu ortada iç harcı hazırlayın. Kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Sıvı yağ ekleyip soğanı ince ince doğrayın kavurun.
  6. Son olarak tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  7. Soğumaya bırakın.
  8. Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup tezgaha alın mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın
  9. Merdane ile açın kıymalı harçtan koyup kenarlarını katlayıp rulo halinde sarın.
  10. Bitiş kısmı alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  11. Üzerine yumurta sarısı ile pudra şekerini karıştırın fırça ile sürün.
  12. 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
  13. Fırından çıkarıp üzerine pak bir örtü örtüp 10 dakika dinlendirin. Servis yapın.
Kıymalı Pamuk Poğaça Yumuşacık Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst