Kıymalı Bohça Böreği

Felaket

New member
Kıymalı Bohça Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 5 yemek kaşığı un
Üzerine

  • Susam
İç materyal

  • 1 büyük uzunluk kurusoğan
  • 300 gr kıyma
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz ,pul biber
Kıymalı Bohça Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle iç materyal için soğan küp küp doğranıp sıvı yağda kıyma ek ederek birliktece pembeleştirilir.
  2. Alt üst ederek kavrulduktan daha sonra tuz ve biberi ek edilip dinlemeye alınır.
  3. Öbür tarafta 1 bardak su,1bardak sıvı yağ iki yemek kaşığı sirke ve 5yemek kaşığı un çırpılır yufkaların sosu hazırlanır.
  4. Yufkaları birer birer açarak sostan serpip içe hakikat fotoğraftaki üzere katlanır dörde kesip iç materyalden bir kaşık koyup zarf biçiminde katlanır.
  5. Hepsi tıpkı süreçten geçip kalan sostan üzerine sürüp susam serpip 180 derece fırında 30 -35 dk. Pişirilir.Çıtır çıtır mükemmel kıymalı böreğimiz hazır ????????Afiyet olsun ????.
Kıymalı Bohça Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst