Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça

Felaket

New member
Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sulu yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tane yumurta (Beyazı içine sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı)
İç harcı için;

  • Peynir
Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Susam ,çörek otu
Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamuru için gereken bütün materyalleri güzelce karıştırıp, unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yapalım.
  2. Minik minik bezeler yapıp elimizle açıp içine peynir koyup kapatalım. Fazla büyük ve kalın değil böyle minik minik ince açarsanız daha güzel olacaktır.
  3. Fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ve pekmez karışımı sürelim çatalla çizik yapıp susam serpelim.
  4. 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst