Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça

Felaket

New member
Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 ajda çay bardağı süt
  • 1 ajda çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ / margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 adet yumurta – bir adedinin sarısı üzerine
  • 2 su bardağı kadar beyaz un
İç gereci için;

  • Herhangibir peynir
Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sıvı materyalleri ve tereyağını yoğurma kabına alalım.
  2. Mısır ununu ve kabartma tozunu da ekleyelim.
  3. Ununu denetimli bir biçimde ekleyerek yoğuralım ve ele yapışmayan hamur elde edelim.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde ya da biraz daha büyük kesimler alarak iç harcını ekleyelim (Ben lor ve kasar karışımı kullandım, ezine yahut tulum da olur)
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizelim.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpelim.
  7. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üzenleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun:).
Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst