Kete Tanımı

Felaket

New member
Kete Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket eritilmiş margarin
  • 2 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yaklaşık 7 su bardağı un
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • Çörek otu, susam
Kete Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ilık süt ve suyumuz kaba dökelim, erittiğimiz margarini ,kuru mayayı ,yumurtaları ve tuzumuz ekleyelim.
  2. Biraz karıştırıp göz sonucu un ekleyelim.
  3. Kulak göğsü kıvamına gelecek kadar hoş bir hamur elde edelim.
  4. Hamurumuz yaklaşık 4- 5 saat dinledirelim.
  5. daha sonra beze haline getirelim tepsi genişliği kadar açalım.
  6. Üzerine yumurta sarısını sürelim (yumurta sarısına 2 kaşık süt ekleyelim).
  7. Çörek otu ve susamla süsleyip fırına atalım.
  8. Yaklaşık 35- 40 dk pişirelim fırına bağlı ona bakılırsa dikkat edelim.
Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst