Keşik Ekmek

Felaket

New member
Keşik Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 su bardağı ılık süt
Hamuru toparlamak için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Keşik Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Unu hariç tüm hamur materyallerini koyup düzgünce karıştırıyoruz.
  2. Ununu ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Hamuru sıvı yağ ile toparlayıp, üzerini örtüyoruz. 1 saat mayanlandırıyoruz.
  3. Mayalanan hamuru un serpili tezgaha alıp oval biçimde açıyoruz.
  4. Açılan hamurun uç kısmını 3te 1ini kesiyoruz, parmak halinde çizikler atıyoruz.
  5. Diğer ucundan rulo formunda sarıyoruz.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye ya da katı yağ yahut terayağ sürülmüş olan borcama (ben borcama koydum) ekmek hamurunu koyup, üzerini örtüp, 30-40 dakika daha mayalandırıyoruz.
  7. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürüp, 180 derecede fırında 30-35 dakika altı üstü düzgünce kızarana kadar pişiriyoruz.
Keşik Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst