Kepekli Yulaf Ekmeği

Felaket

New member
Kepekli Yulaf Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

Kepekli yulaf ekmeği için

  • 1 kg yulaf unu
  • 200 gram kepek
  • 2 su bardağı buğday unu
  • 2 çorba kaşığı chia tohumu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 6 su bardağı denetimli ılık su (ununa göre değişiklik gösterir.)
Kepekli Yulaf Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Unlarımızı ve kepeği bir kabın içerisine alıp ortasını havuz üzere açıp su hariç tüm gereçleri ortaya koyuyoruz ve yavaş yavaş suyunu da ek edip katı bir hamur elde ediyoruz.
  2. Kabın ağzını streçleyip bir bezle kabımızı güzelce sarıp mayalanmasını bekliyoruz.
  3. Hamurumuz mayalandıktan daha sonra hamurunuzu kaç tane ekmek yapmak istiyorsanız o kadar kesime bölüp istediğiniz formu verip kepek serptiğiniz yahut yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ekmeklerimizi diziyoruz.
  4. Keskin bir bıçak sayesinde hamurlarımızın üzerine form verip biraz da chia tohumu serpiştirip tepsinin üzerini bir örtü ile kapatıyoruz.
  5. 20 dk ekmeklerin tepsi mayası almasını sağlıyoruz.
  6. daha sonrasında öncesinden ısıtılmış fırında 180°derece 30-40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kepekli Yulaf Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst