Felaket
New member
Kek Kalıbında Mis Üzere Konut Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Hemde ekonomik yapan herkese.
Afiyet sıhhat olsun ????
Kek Kalıbında Mis Üzere Konut Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 su bardağı buğday unu
- 1 su bardağı olağan un
- 2 buçuk su bardağı su
- 2 yemek kaşığı toz maya ( yahut bir paket yaş maya)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kahve fincanı toz ceviz
- Dileğe bağlı isteyen ceviz koymayabilir
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel yarım bardak ılık suya mayamızı şekerimizi koyup karıştırıyoruz.
- 10 dakika kadar beklemesi kâfi.
- Yoğurma kabımıza unumuzu koyup ortasına kabarttığımız mayalı suyumuzu koyup tuzunu ekleyip kalan suyu koyup yoğuruyoruz.
- Hamurumuzun kıvamı koyu kek kıvamı üzere olacak.
- Unun markasına göre su ayarı değişebilir. Denetimli koymakta fayda var.
- Hamurunumuzun üzerini streç örtüp mayalandırma ya bırakıyoruz.
- Mayalandırma kabında güzelce kabarınca.
- Pişireceğiniz kalıbın altını yağlayıp hamurumuzu kalıbımıza koyuyoruz.
- Mayalanmasını ya ve güzelce kabarmasını bekliyoruz.
- Bu ortada yoğurdunu sürüp cevizlerini ekiyoruz 5-10 dakika daha bekletip.
- Evvelden ısıttığımız 200 derecelik fırına koyuyoruz. Altı üstü uygunca kızaraca fırından çıkarıyoruz.
- Ben iki ölçü yapıp 2 kalıba hamurumu koydum.
- İki tane ekmek yaptım. Dilimleyip derin dondurucuya koyacağım istediğim vakit tüketirim.
Hemde ekonomik yapan herkese.
Afiyet sıhhat olsun ????

Kek Kalıbında Mis Üzere Konut Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı