Keçi Bacağı Nasıl Yapılır ?

Deniz

New member
**Keçi Bacağı Nasıl Yapılır?**

Keçi Bacağı Yemeği Tarifi ve Hazırlanışı

Keçi bacağı yemeği, özellikle Orta Doğu ve Akdeniz mutfağında oldukça popüler olan lezzetli bir yemektir. Bu yemek genellikle uzun süreli pişirme gerektirir ve bol baharatla tatlandırılır. İşte adım adım keçi bacağı yemeği tarifi:

1. **Malzemeler:**

- 1 adet keçi bacağı (tercihen 2-3 kilogram)

- 4 diş sarımsak, doğranmış

- 2 adet büyük boy soğan, doğranmış

- 2 adet havuç, doğranmış

- 2 adet büyük boy domates, rendelenmiş veya doğranmış

- 1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ

- Tuz, karabiber, kekik, kimyon (isteğe bağlı) gibi baharatlar

2. **Hazırlık:**

- Fırını 160 dereceye ayarlayın.

- Keçi bacağının üzerindeki fazla yağı temizleyin ve üzerine tuz ve karabiber serpin.

- Derin bir fırın tenceresine veya tava içine zeytinyağını ekleyin. Soğanı ve sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun.

- Havuçları ve domatesleri ekleyin, birkaç dakika daha soteleyin.

3. **Pişirme:**

- Sebzelerin üzerine keçi bacağını yerleştirin. Üzerine biraz daha tuz ve baharat serpin.

- Tencerenin kapağını kapatın ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 3-4 saat pişirin. Pişme süresi, keçi bacağının büyüklüğüne ve fırınınızın performansına göre değişebilir. Etin kemikten ayrılacak kadar yumuşak olana kadar pişirin.

4. **Servis:**

- Pişme süresi tamamlandığında, keçi bacağını tencereden alın ve bir servis tabağına yerleştirin.

- Üzerine pişme sürecinde oluşan sosu dökün.

- Yanında pilav veya patates püresi ile servis yapabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: keçi bacağı yemeği, keçi eti tarifi, Orta Doğu yemekleri, keçi bacağı nasıl yapılır, uzun süre pişirme yemeği

Bu tarif, keçi bacağı yemeğini adım adım hazırlamanızı sağlayacak temel bilgileri içermektedir. Uygularken baharatları kendi zevkinize göre ayarlayabilir ve yemeği kişiselleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!