Kayseri Yağlaması

Felaket

New member
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Göz sonucu un
  • Yumuşak bir kıvam alana kadar su bir kaşık tuz
İç harcı için;

  • Kıyma
  • 2 tane domates
  • 2 sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 kaşık salça
  • Sıvı yağ
  • Maydanoz
Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce hamuru yoğurup, yumuşak bir kıvama gelince küçük küçük gözleme boyutunda açıp tavada pişiriyoruz.
  2. sonrasındasında harcını tavaya soğanları doğrayıp, kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine kıyma, biber, domates, sarımsak bütün materyalleri ekleyip, kavuruyoruz. İçine bir bardak sıcak su ekleyip, pişene kadar karıştıralım.
  3. Harç piştikten daha sonra pişirdiğimiz küçük pideleri evvel pide, üzerine kıyma olacak biçimde üst üste diziyoruz. Yanına sarımsaklı yoğurt da yapıp o denli servis edebilirsiniz ????.
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst