Kaygana

Felaket

New member
Kaygana Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 ,5 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Çok az şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Kaygana Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel bir kaseye yumurta kırılır ve çatalla çırpılır.
  2. Üzerine yoğurt zeytinyağı eklenir çırpılır.
  3. En son un tuz şeker ve kabartma tozu eklenir karıştırılır.
  4. İçerisinde pürüz kalmayacak biçimde uygunca çırpılır.
  5. Krep tavasına epey az yağ dökülerek yağ tüm tavaya yayılır.
  6. Tava ısınınca yaptığımız iç yuvarlak formda dökülür.
  7. Kısık ateşte pişirilir.
  8. Altından duman çıkmaya başlayınca ve üzeri yavaşça baloncuklanınca piştiğini anlıyoruz ve büyük tahta gözleme spatulası ile karşıt çevrilir. bir daha o tarafı da pişince üçgen biçimde servis edilir.
Kaygana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst