Katmer

Felaket

New member
Katmer Tanımı İçin Materyaller

  • 6 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar su
İç harcı için;

  • 125 gram margarin
  • 125 gram tarin yağı
  • 1 su bardağı tahin
Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle derin bir kabın içerisine un, su, tuz, mayayı alıp, düzgünce yoğuruyoruz. 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  2. Bu sırada yağları eritip, tahini içerisine ekliyoruz.
  3. Hamurları beze alarak yufka halinde açıyoruz üzerine tahinle karıştırılmış yağımızı sürüyoruz her yerine.
  4. Ortadan delik açılarak kenarlarına hakikat kıvırıyoruz.
  5. Donmaya bırakıyoruz bir kenara başkalarını de tek tek açıyoruz.
  6. Donmuş olan hamurları parmak kalınlığında yuvarlayarak inceltip, sarıyoruz.
  7. Akabinde açıp, tavada pişiriyoruz afiyet olsun.
Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst