Katmer Poğaça

Felaket

New member
Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı içine sarısı dışına
  • 1 paket instant maya
  • Yaklaşık 7 su bardağı un denetimli ekleyin unun markasına nazaran değişiklik gösterebilir
İçi için

  • Peynir
Bezelere sürmek için

  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için

  • Mavi haşhaş yahut çörek otu
Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle mayayı etkinleştirmek için kaynara yakın su,soğuk süt ve şekeri ilave edip çırpın 5 dakika üzeri kapalı bekletin.
  2. Yoğurma kabına yumurta akı,tuzu ve sıvı yağı ekleyin mayalı karışımı da katıp çırpma teliyle çırpın.
  3. Ununu bardak bardak ekleyin.
  4. Hamuru toparlanınca tezgaha alın pürüzsüz olana kadar yoğurun.
  5. Üzerini streçleyip yaklaşık 50 dakika mayalanmaya bırakın.
  6. Mayalanan hamurun havasını alıp 18 eş kesime ayırın.
  7. 9’arlı iki küme yapın.
  8. İlk hamuru alın yumuşamış tereyağından da alıp her yerine gelecek biçimde yayın.
  9. Servis tabağı büyüklüğünde elinizle açın.
  10. Üst üste 9 hamur olacak biçimde hazırlayın.
  11. En son kata yağ sürmeyin.
  12. Buzdolabına kaldırın 1 saat bekletin yağ donsun.
  13. Bir gece de bu türlü bekletip sabaha hazırlayabilirsiniz.
  14. Soğuyan hamuru merdane sayesinde açabildiğiniz kadar açın yuvarlak olacak biçimde oldukçata inceltmeyin.
  15. Açtığınız hamuru evvel 4’e bölün daha sonra her parçayı yine 4’e bölün.
  16. İç harcını yerleştirip sigara böreği sarar üzere sarın.
  17. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 20 dakika tepsi mayası için bekletin.
  18. En son yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip üzerlerine sürün mavi haşhaş serpin.
  19. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında alt üst ayarda denetimli olarak pişirin.Afiyet olsun inşallah.
Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst