Katmer (Konya Katmeri)

Felaket

New member
Katmer (Konya Katmeri) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
Açmak için

  • 1 su bardağı un
Yufkaları yağlamak için

  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı karışımı
Kızartmak için

  • Sıvı yağ+ tereyağı karışımı
birlikteinde

  • Şeker
  • Pekmez ya da reçel
Katmer (Konya Katmeri) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Unun haricindeki bütün materyalleri çırpın unu yedirerek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve 10 beze yapın nemli bez altında 30 dakika dinlendirin.
  2. Bezeleri açabildiğiniz kadar ince açın her bezeye 2 yemek kaşığı tereyağı sıvı yağ karışımı ile yağlayın rulo formunda kıvırın asılarak inceltin.
  3. Bezeleri ortadan başlayarak kıvırın (Ruloyu sarın) oklava ya da merdane yardımı ile kırdığınız bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağ serpilmiş tavada önlü gerili kızartın şeker ya da pekmezle servisi alın.
  4. Haşhaşlı yapmak isterseniz bir katmer için 1 tatlı kaşığı haşhaşı 1 tatlı kaşığı toz şeker ve sıvı yağ ile karıştırıp sürülür kıvama getirin. Yufkaya yağ sürüp üzerine haşhaşı sürün. Öbür basamakları birebir biçimde uygulayın.
Katmer (Konya Katmeri) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst