Kat Kat Ispanaklı Kömbe

Felaket

New member
Kat Kat Ispanaklı Kömbe Tanımı İçin Materyaller

İç harcı için

  • 1 kg ıspanak
  • 300 gram kıyma
  • 5 6 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Hamuru için

  • 6 su bardağı un
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kat Kat Ispanaklı Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ispanağı güzelce yıkayıp süzün tencere ye zeytinyağı ekleyin.
  2. Kuru soğanları doğrayıp üzerine ekleyin yavaşça pembeleşince kıymayı ek edin pişirin.
  3. Akabinde salça ,tuz ,karabiber, pul biber ekleyin karıştırın.
  4. Ispanağı ekleyip kısık ateşte pişirin ıspanak sulandığı için kapağını kapatmayın.
  5. 5 dk daha o denli pişirip ocaktan alın başka bir kaba koyup soğumaya bırakın ve unu uygun bir kaba alıp üzerine tuz ,kabartma tozu eklenir.
  6. Akabinde suyu azar azar ek edip yoğurun açmalık bir hamur yapın mandalina büyüklüğünde yumak yapıp açın.
  7. Yağlanmış tepsiye serin.
  8. Üzerine soğumuş iç harcından ekleyip her tarafına uygunca sürün ve tekrar bir yumak daha yapıp birebir süreci devam edin kaç kat yapmak isterseniz ben 4 kat yaptım.
  9. İçiniz ve hamurunuz kalırsa tıpkı süreci öbür bir tepside de yapın. Bitirdikten daha sonra yoğurt yumurta sarısı zeytinyağını karıştırıp fırçayla üzerine güzelce sürün.
  10. 200c fırında pişirin afiyet olsun
    ☺
    .
Kat Kat Ispanaklı Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst